Υλικά
Για το μείγμα:
500 γρ. φύλλο κρούστας
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζάνι λάδι σπορέλαιο ή ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
1 κ. σ. βούτυρο
1 βανίλια
1 κ. γ. κοπανισμένη μαστίχα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 ½ φλιτζάνια νερό
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά του μίγματος μαζί, εκτός από το ξύσμα που το ρίχνουμε το τέλος.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μακρόστενο πυρέξ όπου υπολογίζουμε να χωράνε κατά πλάτος.
Ανοίγουμε τα φύλλα, τα σουρώνουμε κατά μήκος.
Τα βουτάμε στο μίγμα να βραχούν καλά. Βάζουμε τα φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί σουρωμένα.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Περιχύνουμε τα φύλλα στο ταψί με το μίγμα που μας έμεινε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει πολύ καλά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να βράσουν για 5 λεπτά μετά την πρώτη βράση.
Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει η πορτοκαλόπιτα και σερβίρουμε.