Υλικά
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
3/4 φλιτζανιού λάδι
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
3 κ.γλ. μπέικιν
1 κούπα κακάο, άγλυκο
3 ¼ κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το γλάσο:
1 ½ κούπα άχνη ζάχαρη
3/4 κούπας κακάο, άγλυκο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, το λάδι και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το μπέικιν και τελευταία το κακάο και το αλεύρι.
Αφού ανακατευτούν καλά (είτε με το χέρι, είτε με το μίξερ) τα βάζουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Μέχρι να κρυώσει φτιάχνουμε το γλάσο.
Διαλύουμε σε λίγο ζεστό νερό την άχνη και το κακάο.
Προσοχή να μη βάλουμε πολύ νερό- θέλουμε σφιχτό μίγμα.
Κατόπιν το απλώνουμε πάνω στο κέικ (αφού κρυώσει το κέικ).