Υλικά
3 φλιτζάνια γάλα
5 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια βερίκοκα ψιλοκομμένα
2 βανίλιες
1/4 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Πλένετε τα βερίκοκα και τους αφαιρείτε τα κουκούτσια.
Βάζετε τα βερίκοκα να βράσουν στο νερό με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη.
Μόλις βράσουν τα κάνετε πολτό και αφήνετε να κρυώσουν.
Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μίγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς.
Χαμηλώνετε τη φωτιά.
Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μη βράσει. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Προσθέτετε τις βανίλιες.
Αφήνετε να κρυώσει.
Προσθέτετε τον πολτό από τα βερίκοκα.