Υλικά
2 κιλά χοντρόφλουδα λεμόνια
2 κιλά ζάχαρη
5 κούπες νερό
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1/2 κούπα γλυκόζη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ξύνουμε τα λεμόνια μας εξωτερικά πολύ ελαφρά στο λεπτό μέρος του τρίφτη.
Αφαιρούμε ένα μικρό καπάκι από πάνω και ένα μικρό καπάκι από κάτω.
Χαράζουμε τη φλούδα κάθετα σε 4 - 6 φέτες ανάλογα με το μέγεθος των λεμονιών και τις αφαιρούμε προσεκτικά να μη μας σπάσουν.
Τυλίγουμε σε ρολά και τις περνάμε σε βαμβακερή κλωστή σαν κομπολόι με τη βοήθεια μιας χοντρής βελόνας.
Βάζουμε τις φλούδες μέσα σε νερό και τις αφήνουμε για 24 ώρες να ξεπικρίσουν.
Τις στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
Τις βάζουμε στην κατσαρόλα μας προσθέτουμε το νερό και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Αφαιρούμε τις κλωστές, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι και να κάνει κόμπο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό όπως είναι ως την επόμενη μέρα. Αν το σιρόπι έχει αραιώσει ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει και πάλι.
Τότε προσθέτουμε τη γλυκόζη και το χυμό λεμονιού, να πάρει μια βράση και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο.