Υλικά
2 μεγάλα κιτρολέμονα
1 κιλό ζάχαρη
3 κούπες νερό
1/2 κούπα γλυκόζη
2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Ξύνουμε με λεπτό τρίφτη την εξωτερική κίτρινη φλούδα από τα κιτρολέμονα. Τα κόβουμε στη μέση οριζοντίως και χαράσσουμε τη φλούδα τους σε 4-6 σημεία καθέτως.
Αφαιρούμε προσεκτικά τις λωρίδες και κόβουμε την κάθε μια σε λεπτές λωρίδες φάρδους ενός δαχτύλου περίπου.
Τις βάζουμε να βράσουν σε μπολικο νεράκι για 10 λεπτά και πετάμε το πρώτο νερό.
Τις ξαναβάζουμε σε χλιαρό νεράκι και ξαναβράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Στραγγίζουμε τις φλούδες και τις βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη με μπολικο κρύο νερό και το αφήνουμε για 24 ώρες αλλάζοντας τακτικά το νερό μέχρι να ξεπικρίσουν.
Τις σουρώνουμε από το νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν 15 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τις φλούδες και βράζουμε σε δυνατή φωτιά 5 λεπτά, το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του και το ξαναβράζουμε την επόμενη μέρα ξανά μέχρι να δέσει το γλυκό μας, ξαφρίζοντας το.
Λίγο πριν το κατεβάσουμε προσθέτουμε τη γλυκόζη και το χυμό λεμονιού ανακινώντας την κατσαρόλα μας (όχι ανακατεύοντας με κουτάλι για να μη λιώσει το γλυκό).
Το γλυκό έχει δέσει αν παίρνοντας λίγο σιρόπι με ένα κουταλάκι και αφήνοντας το να τρέξει, οι τελευταίες σταγόνες που πέφτουν πάνω σε ένα πιατάκι σχηματίζουν ένα κομπάκι που δεν απλώνει.