Υλικά
1200 γρ. ροδάκινα καθαρισμένα
900 γρ. ζάχαρη
χυμό από ένα πορτοκάλι
λίγες σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε στο multi τα ροδάκινα και τα αλέθουμε, να γίνουν μικρά κομματάκια.
Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε τα ροδάκινα, τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού.
Τα αφήνουμε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε την ένταση και σιγοβράζουμε περίπου για ένα εικοσάλεπτο (κάνουμε το τεστ με το πιατάκι) που και που ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
Τέλος, προσθέτουμε και τις σταγόνες του λεμονιού, όταν κρυώσει την βάζουμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο.