Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα
1 πακέτο χαλβά βανίλια ή αμύγδαλο
1 μεγάλο πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες μαζί με τη φλούδα και στη συνέχεια στη μέση
κανέλα σκόνη
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Κόβουμε τον χαλβά σε φέτες με πάχος περίπου ½ εκ. και στη συνέχεια στα δύο.
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Απλώνουμε λαδόκολλα στο ρηχό ταψί του φούρνου.
Απλώνουμε στον πάγκο μας τη σφολιάτα και την κόβουμε σε 4 λωρίδες (στις εγκοπές που διπλώνει το πακέτο) και την καθεμιά την κόβουμε στα 2.
Γεμίζουμε το κάθε κομμάτι με 1 φέτα πορτοκάλι και με κομματάκια χαλβά.
Τοποθετούμε τα πιτάκια στο ταψί και τα ψήνουμε στους 180°C για 15' περίπου.
Μόλις είναι έτοιμα, με το σουρωτήρι του τσαγιού τα αχνίζουμε με τη ζάχαρη και τα πασπαλίζουμε με κανέλα.
Να τα δοκιμάσετε αυστηρά ζεστά, καυτά, από τον φούρνο! Η σφολιάτα, όταν μένει, χάνει το τραγανό της και αποκτά μια δυσάρεστη λιπαρή γεύση.
Tip
Αν περισσέψουν, τα ζεσταίνουμε λίγο στον φούρνο πριν τα σερβίρουμε και έτσι τα πιτάκια μας ξαναγίνονται καινούρια.