Υλικά
1 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αβγά
1 βανίλια
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
3 κόκκινα μήλα
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
χυμό από ½ λεμόνι
½ φλιτζ. ζάχαρη (καστανή κατά προτίμηση)
άχνη και τριμμένη καρυδόψιχα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το γάλα με το αλεύρι μέχρι να γίνουν χυλός.
Χτυπάμε τα αβγά με το σύρμα, όπως κάνουμε στην ομελέτα, μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Ρίχνουμε τα αβγά στο μίγμα με το αλεύρι και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κοτσάνια από τα μήλα, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, μαζί με τη φλούδα τους, και τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει και να ζεσταθεί το τηγάνι. Ρίχνουμε τον χυλό και πάνω του στρώνουμε τα μήλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 5' περίπου, μέχρι να ροδίσει η κάτω επιφάνεια.
Μόλις ψηθεί η κάτω πλευρά, πασπαλίζουμε τα μήλα με τη φρυγανιά και αναποδογυρίζουμε την ομελέτα. Ψήνουμε για άλλα 5', μέχρι να ροδίσει.
Τη σερβίρουμε καυτή, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και με την καρυδόψιχα.
Tip
Αν κοσκινίσουμε το αλεύρι, η ομελέτα θα βγει πιο αφράτη και πιο ελαφριά. Αν μας αρέσει η κανέλα, προσθέτουμε λίγη στον χυλό, αλλά και την ώρα του σερβιρίσματος.