Υλικά
12 λεπτές φέτες τσουρέκι
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
150 γρ. οποιαδήποτε μαρμελάδα
ζάχαρη άχνη για το στόλισμα
Για την κρέμα
500 ml φρέσκο γάλα
100 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.σ. κονιάκ
4 κρόκους αβγών
1 κοφτή κ.σ. κορν φλάουρ
350 γρ. σοκολάτα σε κυβάκια
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια και το κονιάκ. Σιγοβράζουμε για 5' και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ ή με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ασπρίσει και να αφρίσει το μίγμα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά και το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, τη σκεπάζουμε με μεβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου, αλείφουμε τις φέτες του τσουρεκιού με το βούτυρο και τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Σε μια πιατέλα στήνουμε το κλαμπ σάντουιτς εναλλάσσοντας τις φέτες τσουρεκιού με μαρμελάδα και κρέμα σοκολάτα.
Τελειώνουμε με τσουρέκι. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Tip
Αν ετοιμάσουμε την κρέμα από την προηγούμενη, το κλαμπ μας θα είναι έτοιμο σε 10'. Την ίδια συνταγή κάνουμε και με ένα κέικ που έχει ξεραθεί.