Υλικά
2 αβγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
4 κ.σ. φρέσκο γάλα
1 γεμάτο κ.γλ. κανέλα
200 γρ. λευκή σοκολάτα
2 κ.γλ. ζελατίνα σε σκόνη
185 γρ. (¾ του φλιτζανιού) κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε τους κρόκους, το γάλα και την κανέλα.
Χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει το μίγμα, προσθέτουμε τη σοκολάτα και μεταφέρουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός.
Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε 2 κ.σ. καυτό νερό.
Την ανακατεύουμε με πιρούνι να διαλυθεί.
Ρίχνουμε τη ζελατίνα στο μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα (κρύα, από το ψυγείο) σε σφιχτή σαντιγύ.
Προσθέτουμε πρώτα τη σαντιγί στο μίγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά με απαλές κινήσεις.
Τέλος, ρίχνουμε τη μαρέγκα και την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα.
Μοιράζουμε σε μπολάκια ή ποτήρια και αφήνουμε τη μους στο ψυγείο για 6 περίπου ώρες, μέχρι να στερεοποιηθεί.
Στο σερβίρισμα, της ταιριάζουν τα φρούτα του δάσους. Να προτιμήσετε τα φρέσκα, γιατί τα κατεψυγμένα θα χαλάσουν το χρώμα της.
Μπορούμε να τη σερβίρουμε σε μπολάκια που στον πάτο τους θα βάλουμε μια στρώση τριμμένο μπισκότο.
Tip
Αν την ετοιμάσετε για κάποιο κάλεσμα, καλύτερα φτιάξτε την από την προηγούμενη, για να έχει τον χρόνο να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο.