Follow us

Μους Λευκής Σοκολάτας με Κανέλα

Μια εύκολη και πρωτότυπη μους, που τρώγεται σκέτη, αλλά μπαίνει και σε τάρτες και τούρτες.

ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ

Υλικά

2 αβγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια

4 κ.σ. φρέσκο γάλα

1 γεμάτο κ.γλ. κανέλα

200 γρ. λευκή σοκολάτα

2 κ.γλ. ζελατίνα σε σκόνη

185 γρ. (¾ του φλιτζανιού) κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε τους κρόκους, το γάλα και την κανέλα.

Χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει το μίγμα, προσθέτουμε τη σοκολάτα και μεταφέρουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε 2 κ.σ. καυτό νερό.

Την ανακατεύουμε με πιρούνι να διαλυθεί.

Ρίχνουμε τη ζελατίνα στο μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε να διαλυθεί.

Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει εντελώς.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα (κρύα, από το ψυγείο) σε σφιχτή σαντιγύ.

Προσθέτουμε πρώτα τη σαντιγί στο μίγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά με απαλές κινήσεις.

Τέλος, ρίχνουμε τη μαρέγκα και την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα.

Μοιράζουμε σε μπολάκια ή ποτήρια και αφήνουμε τη μους στο ψυγείο για 6 περίπου ώρες, μέχρι να στερεοποιηθεί.

Στο σερβίρισμα, της ταιριάζουν τα φρούτα του δάσους. Να προτιμήσετε τα φρέσκα, γιατί τα κατεψυγμένα θα χαλάσουν το χρώμα της.

Μπορούμε να τη σερβίρουμε σε μπολάκια που στον πάτο τους θα βάλουμε μια στρώση τριμμένο μπισκότο.

Tip

Αν την ετοιμάσετε για κάποιο κάλεσμα, καλύτερα φτιάξτε την από την προηγούμενη, για να έχει τον χρόνο να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο.

Επίσης...

3 συνταγές για ανάλαφρες μους

Δοκιμάστε τρεις παρασκευές που απογειώνουν την αέρινη κρέμα.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.