Υλικά
300 γρ. μπισκότα σοκολάτας
150 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
300 γρ. έτοιμη σάλτσα καραμέλας
1 κ.γλ. χοντρό αλάτι
100 γρ. κουβερτούρα
1 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ
800 ml κρέμα γάλακτος
500 γρ. τυρί κρέμα
125 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τα μπισκότα στο μούλτι μαζί με το βούτυρο.
Απλώνουμε το μίγμα στη βάση μιας φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας να ισιώσει.
Σε χαμηλή φωτιά σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την καραμέλα μαζί με το αλάτι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά πριν πάρει βράση.
Σε άλλο κατσαρολάκι λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα, μαζί με τον καφέ και 100 ml από την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και τα 300 ml της κρέμας.
Σταδιακά ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα. Ρίχνουμε το μισό μίγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε κουταλιές σοκολάτας και καραμέλας.
Μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο μίγμα του τυριού και από πάνω ρίχνουμε ξανά κουταλιές σοκολάτας και καραμέλας.
Με το κουτάλι σχηματίζουμε κυματισμούς, να μπλεχτούν τα χρώματα.
Βάζουμε το τσιζ κέικ στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει για 4-6 ώρες.
Είναι πιο νόστιμο αν το βγάλουμε από το ψυγείο μισή ώρα πριν το σερβίρουμε.
Tip
Αντί για μπισκότα σοκολάτας, μπορούμε να βάλουμε γεμιστά μπισκότα ή μπισκότα βανίλιας.