Υλικά
1/2 κιλό κόκκινη φαρίνα και ίσως λίγο παραπάνω
1/2 φλ. τσ. σταφίδες
3 ποτήρια του νερού, νερό
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 φακελάκι μπέικιν
Εκτέλεση
Αποβραδίς μουλιάζουμε τις σταφίδες με 3 ποτήρια νερό.
Την επομένη αδειάζουμε το νερό από τις σταφίδες και το βάζουμε σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε με το μίξερ ώσπου να ομογενοποιηθούν.
Μετά ρίχνουμε τα μπαχαρικά, τη σόδα, το μπέικιν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα.
Αφού έχουμε ρίξει το αλεύρι σταματάμε να χτυπάμε.
Ρίχνουμε τις σταφίδες μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε μέσα το κέικ.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα ή ανάλογα το φούρνο.