Υλικά
2 κούπες αλεύρι
1 κούπα χλιαρό γάλα
2 κ.σ.. βούτυρο
4 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
5 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
1 αυγό για το γυάλισμα
επιπλέον 2-3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο για το βουτύρωμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια.
Τη σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει έως ότου γίνει τουλάχιστον διπλάσια σε όγκο.
Ντύνουμε μια μακρόστενη φόρμα με χαρτί και βουτυρώνουμε.
Απλώνουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, πάχους 1 εκ. περίπου.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά και πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα.
Τυλίγουμε σε ρολό βουτυρώνοντας και την έξω πλευρά καθώς τυλίγουμε.
Κόβουμε το ρολό σε 5-6 κομμάτια, και τα βάζουμε στη σειρά στη φόρμα, με τις κομμένες πλευρές πάνω-κάτω.
Αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι διπλασιαστεί σε όγκο.
Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, αλείφουμε με αυγό ή/και λίγο σησάμι, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.