Υλικά
2 πορτοκάλια σε φέτες
1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. λάδι
5 αυγά
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
3 1/2 φλιτζ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. γαρίφαλο
χυμό 1 πορτοκαλιού
1 κ.γ. σόδα
2 κ.σ. κονιάκ
3 φλιτζ. καρυδόψιχα
2 1/2 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα πορτοκάλια με τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσει η φλούδα τους και να πήξει το σιρόπι.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Στη συνέχεια χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, το λάδι, και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μίγμα σταδιακά.
Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού στη σόδα διαλυμένη στο μπράντι, την καρυδόψιχα και τα μπαχαρικά.
Βάζουμε το χυλό σε φόρμα και επάνω τις φέτες πορτοκαλιού.
Ψήνουμε το κέικ 1 ώρα στους 200 βαθμούς.