Υλικά
1 φλιτζ. τσαγιού φυτίνη
4 αυγά
3 κουταλάκια μπέκιν
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 & 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
800 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
άρωμα βανίλιας
Για το σιρόπι:
1 1/2 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
χυμό 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαρμελάδα με το σύρμα λίγη ώρα.
Χτυπάμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ρίχνουμε και τα αυγά.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν και το προσθέτουμε εναλλάξ με τη μαρμελάδα στο μείγμα των αυγών, ώσπου να τελειώσουν τα υλικά.
Βάζουμε και τη βανίλια.
Το βάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 34 νούμερο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 45 λεπτά.
Έχουμε βράσει τα υλικά του σιροπιού 5 λεπτά και το έχουμε αφήσει να κρυώσει, και σιροπιάζουμε το γλυκό ζεστό με το κρύο σιρόπι.