Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 φάκελο μπέικιν
4 αυγά
1 βανίλια
1 γιαούρτι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
ξύσμα 1 με 2 πορτοκαλιών
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για την αραιή κρέμα εκτός του φύλλου, με το σύρμα να γίνουν ένα μείγμα.
Παίρνουμε ένα ένα το φύλλο και το κομματιάζουμε με το χέρι σε τρία μέρη, το καθένα κομμάτι το τσαλακώνουμε με το χέρι και το βουτάμε στο αραιό μείγμα της κρέμας.
Το ίδιο κάνουμε με το καθένα φύλλο.
Όλο αυτό το μείγμα κρέμας-φύλλων το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε το πυρέξ στην κάτω θέση του φούρνου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1/2 ώρα περίπου ή και παραπάνω, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα.
Κάνουμε έλεγχο αν έχει ψηθεί με το μαχαίρι, που αν βγαίνει καθαρό τότε είναι ψημένη.
Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε κομμάτια.
Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 10 λεπτά περίπου και όπως είναι ζεστό, περιχύνουμε την κρύα πίτα.
Αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι.