Υλικά
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. γάλα
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ελάχιστο αλάτι
350 αλεύρι κοσκινισμένο με 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
300 γρ. καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
1/2 κουταλάκι σόδα
3 αυγά χτυπημένα
Για το σιρόπι:
500 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και την περιχύνουμε με το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας με κουτάλα.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, το αλεύρι με το μπέικιν, τα καρύδια, τη λιωμένη σοκολάτα, τη σόδα και τέλος τα χτυπημένα αυγά.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ μεγάλο, ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά. Φουσκώνει και ξεκολλά από τα τοιχώματα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράσει, αφήνουμε 5 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Στη ζεστή καρυδόπιτα, αφού τη χαράξουμε σε κομμάτια, περιχύνουμε το κρύο σιρόπι σιγά σιγά.