Υλικά
6 αυγά
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1/2 ποτήρι κόκκινη φαρίνα
1/4 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
1/2 φακελάκι μπέικιν - πάουντερ
1 σφηνάκι κονιάκ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
125 γρ. μαργαρίνη
1/4 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Αφήνουμε στην άκρη το μίξερ και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε χτυπημένα τα ασπράδια.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, τις βανίλιες, το ξύσμα, το μπέικιν ανακατεμένο στο αλεύρι και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνέχεια.
Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Για το σιρόπι, βάζουμε να βράσει η ζάχαρη με το νερό και στο τέλος, λίγο πριν το σβήσουμε, προσθέτουμε τη μαργαρίνη να λιώσει και το χυμό πορτοκαλιού.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και όπως είναι ζεστό ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι.