Υλικά
250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζ. ζάχαρη
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
4 αυγά
1 κ.γ. σόδα
το χυμό και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 φλιτζ. ινδοκάρυδο
120 γρ. σοκολάτα λιωμένη
Για το σιρόπι:
2 φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. νερό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι, αφήνουμε στην άκρη 1 ώρα να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
Ενώνουμε το πρώτο μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα και το ινδοκάρυδο.
Κατόπιν προσθέτουμε σε αυτό το μείγμα, το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε απαλά.
Τέλος βουτυρώνουμε ένα ταψί 28 εκατοστών, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Σιροπιάζουμε αφού μισοκρυώσει το γλυκό και το σιρόπι ζεστό.
Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.