Υλικά
1 κιλό μήλα φιρίκια
1 1/2 κιλό ζάχαρη
4 φλιτζ. νερό
χυμό ενός λεμονιού
2 ξύλα κανέλας
10 γαρίφαλα
αμύγδαλα ασπρισμένα
5 κ.σ. γλυκόζη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα φιρίκια και με ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Τα ρίχνουμε σε λεκάνη με νερό προσθέτοντας το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Σε κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη.
Μόλις πάρει βράση και λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τα φιρίκια, την κανέλα και τα γαρίφαλα και τα αφήνουμε να βράσουν ξαφρίζοντας συνεχώς μέχρι το γλυκό να "δέσει".
Το αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε την κανέλα και τα γαρίφαλα και γεμίζουμε το κενό που δημιουργήθηκε στα φιρίκια από την αφαίρεση των κουκουτσιών με τα αμύγδαλα.
Μεταφέρουμε το γλυκό σε καθαρά βάζα για φύλαξη.