Υλικά
1.200 γρ. ροδάκινα καθαρισμένα
900 γρ. ζάχαρη
χυμό από ένα πορτοκάλι
λίγες σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα ροδάκινα , να γίνουν μικρά κομματάκια.
Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε τα ροδάκινα, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού.
Τα αφήνουμε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε την ένταση και σιγοβράζουμε περίπου για κάνα εικοσάλεπτο (κάνουμε το τεστ με το πιατάκι) που και που ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
Τέλος, προσθέτουμε και τις σταγόνες του λεμονιού και όταν κρυώσει καλά την βάζουμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο.