Υλικά
3/4 κούπας βιτάμ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
3/4 κούπας γάλα
3 κούπες αλεύρι
πολύ λίγο αλάτι
4 μήλα κομμένα στα 8
1/2 κούπα βούτυρο
2-3 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το ρίχνουμε διαδοχικά με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί ορθογώνιο (αν είναι λίγο σφιχτό το μείγμα κουνάμε το ταψί για να απλωθεί) και αραδιάζουμε στην επιφάνεια του μίγματος τα μήλα με τη γωνία προς τα κάτω.
Ανακατεύουμε τα τελευταία 3 υλικά και περιχύνουμε από πάνω τα μήλα.
Ψήνουμε στους 170-175 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου και αν δούμε ότι τα μήλα αρπάζουν και δεν έχουν ψηθεί, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.