Υλικά
Για τη ζύμη:
125 γρ. βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
2 αυγά (χωρισμένα)
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Για την κρέμα:
500 γρ. ανθότυρο
150 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
150 γρ. βούτυρο
2 κρόκους αυγού
2 ασπράδια αυγού
100 γρ. κορν φλάουρ
1/2 κιλό μήλα
Για το πασάλισμα:
50 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Στο μπολ βάζουμε βούτυρο, ζάχαρη, βανίλια , αλάτι, και αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ, να αφρίσουν καλά.
Στο τέλος, βάζουμε το αλεύρι, με το μπέικιν, και το ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψί 37x25 βάζουμε λαδόκολλα και βάζουμε τη ζύμη (είναι λίγο σφιχτή) με μια σπάτουλα το στρώνουμε να πάει παντού.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, στους 160 βαθμούς.
Βάζουμε τον ανθότυρο, βούτυρο (λιωμένο), ζάχαρη, βανίλια, και τους κρόκους, σε ένα μπολ, και τα χτυπάμε με το μίξερ, να αφρατέψουν και να γίνουνκρέμα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ανακατεύουμε στο μείγμα.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, και το χτυπάμε με το μίξερ σιγά.
Βάζουμε το μείγμα στο ψημένο κέικ.
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα δύο, και μετά στα 4, και τα τοποθετούμε όρθια.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 150 βαθμούς για μια ώρα.
Αμέσως μόλις το βγάλουμε, το πασπαλίζουμε μεζάχαρη και κανέλα.