Υλικά
Για τη ζύμη:
2 ποτήρια νερού φαρίνα, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι νερού λάδι
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
4 αυγά
1/2 κουταλάκι σόδα
2 βανίλιες
Για τη γέμιση:
4 μήλα κομμένα κομματάκια μικρά
5 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα
3 κουταλιές βιτάμ λιωμένο
1 χούφτα χοντροκομμένα καρύδια
1 χούφτα ξανθές σταφίδες
Εκτέλεση
Ενώνουμε τα υλικά της γέμισης ,και χωριστά τα υλικά της ζύμης.
Στρώνουμε σε ταψάκι 32 νούμερο (βουτυρωμένο και αλευρωμένο) μία στρώση ζύμης, μία στρώση μήλων, ξανά μία στρώση ζύμης και μία στρώση μήλων, επαναλαμβάνουμε με το τελευταίο μέρος της ζύμης.
Συνολικά 3 στρώσεις ζύμης ,2 στρώσεις μήλων.
Ψήνουμε τη μηλόπιτα στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, σκεπασμένη στην αρχή με αλουμινόχαρτο για να μην μας αρπάξει.