Υλικά
8 μήλα μέτρια σκληρά
2 κιλά νερό
1 & 3/4 ποτηριού ζάχαρη
χυμό από 1 1/2 λεμόνι
10 γαρίφαλα
1 ξυλάκι κανέλα
1 μεγάλη χούφτα σταφίδες ξανθές
Εκτέλεση
Βάζουμε να βράσει το νερό με τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα την κανέλα και τον χυμό λεμονιού για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά προσέχοντας όμως να μην μαλακώσουν πολύ τα μήλα.
Σερβίρεται δροσερό.