Υλικά
125 γρ. βούτυρο
500 ml γάλα
2 φακελάκια μαγιά
124 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κάρδαμο
800 γρ. αλεύρι
1 αυγό
Για τη γέμιση:
1/2 κούπα μαρμελάδα μήλου
1 αυγό για το άλειμμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το γάλα.
Όταν χλιαρέψει διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο μείγμα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
Καλό είναι να μην βάλουμε απευθείας όλο το αλεύρι, ξεκινάμε με 700 γρ. και προσθέτουμε, ίσως και να χρειαστεί παραπάνω από 800.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσει.
Χωρίζουμε το μείγμα στα 6 και φτιάχνουμε δύο πλεξούδες.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε άλλα 30 λεπτά να φουσκώσει.
Πιέζουμε προσεκτικά μία λωρίδα στην μέση των πλεξούδων και φτιάχνουμε ένα βαθούλωμα όπου βάζουμε την μαρμελάδα.
Αφήνουμε άλλα 30 λεπτά να φουσκώσει.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.