Follow us

Πλεξούδα με Μαρμελάδα Μήλο

Η συνταγή για πλεξούδα με μαρμελάδα μήλο.

ΠΛΕΞΟΥΔΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ

Υλικά

125 γρ. βούτυρο

500 ml γάλα

2 φακελάκια μαγιά

124 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. κάρδαμο

800 γρ. αλεύρι

1 αυγό

Για τη γέμιση:

1/2 κούπα μαρμελάδα μήλου

1 αυγό για το άλειμμα

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το γάλα.

Όταν χλιαρέψει διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο μείγμα.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.

Καλό είναι να μην βάλουμε απευθείας όλο το αλεύρι, ξεκινάμε με 700 γρ. και προσθέτουμε, ίσως και να χρειαστεί παραπάνω από 800.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσει.

Χωρίζουμε το μείγμα στα 6 και φτιάχνουμε δύο πλεξούδες.

Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε άλλα 30 λεπτά να φουσκώσει.

Πιέζουμε προσεκτικά μία λωρίδα στην μέση των πλεξούδων και φτιάχνουμε ένα βαθούλωμα όπου βάζουμε την μαρμελάδα.

Αφήνουμε άλλα 30 λεπτά να φουσκώσει.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.