Follow us

Μηλοκαρυδόπιτα

Η συνταγή για μία υπέροχη μηλοκαρυδόπιτα.

ΜΗΛΟΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Υλικά

1 ποτήρι νερού σπορέλαιο

3 ποτήρια νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 γεμάτη κ.σ. κανέλα

1 ποτήρι νερού σταφίδες ξανθές

1 ποτήρι νερού καρύδια χοντροκομμένα

2 μεγάλα ξινόμηλα και 2 μεγάλα κόκκινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

4 αυγά χωρισμένα

1 ποτήρι νερού ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε με το χέρι όλα τα υλικά μας, εκτός από τη ζάχαρη και τα ασπράδια των αυγών.

Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σχεδόν σφικτή μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά στο υπόλοιπο μείγμα.

Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-60 λεπτά.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.