Υλικά
4 μέτρια μήλα
1 μεγάλη κούπα ζάχαρη
3 αυγά
1 βανίλια άρωμα
200 γρ. βούτυρο
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 ποτηράκι του κρασιού γάλα
λίγη κανέλα
10 καρύδια κοπανισμένα
2-3 κ.σ. σταφίδες
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βιτάμ και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε μικρά κομματάκια.
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού επάνω στα μήλα.
Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα στο μίγμα βούτυρο-ζάχαρη που έχει κρυώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια, μετά τις σταφίδες, τα καρύδια, την κανέλα και το γάλα.
Τέλος προσθέτω και τα μήλα και ανακατεύω ελαφρά.
Tοποθετούμε σε ταψί αραιά - αραιά, ή τα βάζουμε στη φόρμα σε θήκες χαρτάκια και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς περίπου 20 λεπτά.
Κοσκινίζουμε επάνω ζάχαρη άχνη.