Υλικά
2-3 μήλα
λίγο κονιάκ
λίγη κανέλα
λίγο αλάτι
λίγη τριμμένη φρυγανιά
λίγο καρύδι
2 κούπες αλεύρι
2 αυγά
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 γιαούρτι
1 φλιτζάνι μέλι
180 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι μισή κούπα μέλι και 60 γρ. μέλι μέχρι να λιώσουν.
Προσθέτουμε τα μήλα και το κονιάκ και βράζουμε για 5 λεπτά.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα και βάζουμε τα μήλα. Πασπαλίζουμε με κανέλα, λίγο αλάτι, καρύδια και φρυγανιά.
Χτυπάμε το υπόλοιπο βούτυρο με το μέλι μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το γιαούρτι, τη βανίλια, το αλεύρι και το μπέικιν.
Αναποδογυρίζουμε το μίγμα στη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά αφού τη βγάλουμε από το φούρνο και αναποδογυρίζουμε.