Follow us

Πεντανόστιμα Ταρτάκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα ταρτάκια.

ΤΑΡΤΑΚΙΑ

Υλικά

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300 γρ. βιτάμ εκτός ψυγείου

2 αυγά

8 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. σόδα

2 κ.γ. λεμόνι, χυμός

1/3 φλ. νερό

2 βανίλιες

1 φακελάκι κρέμα στιγμής βανίλια

350 γρ. γάλα φρέσκο παγωμένο

1 κουτί κομπόστα, διάφορα φρούτα, 850 γρ.

1 φύλλο ζελατίνα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το βιτάμ, τις βανίλιες και τα τρίβουμε με το χέρι να ψιχουλιάσουν.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το 1 κ.γ. λεμόνι και τα ρίχνουμε μέσα.

Ανακατεύουμε το νερό με το υπόλοιπο λεμόνι, βάζουμε μέσα τη σόδα να αφρίσει και τα αδειάζουμε.

Ζυμώνουμε να έχουμε μια ζύμη σφιχτή και εύπλαστη.

Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο 30’.

Στραγγίζουμε την κομπόστα από το σιρόπι και κρατάμε ένα ποτήρι.

Βάζουμε σε ένα μπρίκι το μισό ποτήρι σιρόπι, σπάμε τη ζελατίνα και τη ρίχνουμε μέσα.

Το βράζουμε ανακατεύοντας το μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνα.

Το αδειάζουμε σε ένα μπολ, το ανακατεύουμε με το άλλο μισό ποτήρι σιρόπι και το βάζουμε κι αυτό στο ψυγείο.

Λαδώνουμε τα φορμάκια με ηλιέλαιο.

Μετά παίρνουμε ικανή ποσότητα ζύμης και πλάθουμε μπαλίτσες σαν ένα μεγάλο καρύδι.

Τις πιέζουμε με τις παλάμες μας να γίνει σαν πιτούλα.

Την βάζουμε στο φορμάκι και την πιέζουμε με τους αντίχειρες μας γυρίζοντας συγχρόνως το φορμάκι γύρω-γύρω να απλωθεί στον πάτο και στα τοιχώματα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 30’ περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Όταν κρυώσουν τα ταρτάκια, χτυπάμε την κρέμα με το γάλα στο μίξερ 2’.

Με ένα κουτάλι ή με κορνέ, γεμίζουμε τα ταρτάκια να κάνουν και λίγο βουναλάκι.

Από πάνω στολίζουμε τα κομματάκια κομπόστας πιέζοντας τα ελαφρά να καρφώνονται μέσα στην κρέμα.

Σ’ αυτή φάση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα και να φτιάξουμε ζελέ του εμπορίου ή γλυκά κουταλιού (σύκο-νεράτζι-κεράσι κ.α.) και να φτιάξουμε ζελέ με το σιρόπι τους.

Βάζουμε τα ταρτάκια με ένα δίσκο στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσουν και να σταθούν.

Όταν ο ζελές γίνει σαν πηχτό σιρόπι (και να πήξει λίγο δεν πειράζει, τον ανακατεύουμε να σπάσει η πήξη)πιάνουμε τα ταρτάκια από τη βάση και τα βουτάμε ανάποδα στο ζελέ να καλυφθεί η κομπόστα και η κρέμα.

Τα βάζουμε στο ψυγείο και μετά από 2-3 ώρες, είναι έτοιμα.

Επίσης...

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Ιδιαίτερα γλυκά με πεπόνι

Δοκίμασε να απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Σορμπέ, μους σοκολάτας ή υγρό κέικ; Η επιλογή είναι δική σου.

Δροσιστικά γλυκά ψυγείου με φρούτα

Τρία πανεύκολα γλυκά με φρούτα που είναι ό,τι πρέπει για τη ζέστη.

Τα μύρτιλα δίνουν χρώμα και γεύση - κι αυτά τα γλυκά το αποδεικνύουν

Δείτε εντός δύο συνταγές για λαχταριστά κέικ και μία για πανακότα με πρωταγωνιστή το μύρτιλο.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Καθώς η άνοιξη γεμίζει τη φύση με χρώματα και αρώματα, η φράουλα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μας καλεί να τη γευτούμε σε κάθε πιθανή εκδοχή.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.