Υλικά
6 χοντρόφλουδα πορτοκάλια
5 κούπες ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια.
Κόβουμε τη φλούδα τους σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες.
Δεν θα χρησιμοποιήσουμε το εσωτερικό των πορτοκαλιών αλλά μόνο το φλοιό τους.
Βάζουμε τις λωρίδες από τις φλούδες των πορτοκαλιών σε κατσαρόλα με κρύο νερό που να τις σκεπάζει και το βράζουμε.
Αδειάζουμε το νερό βάζουμε φρέσκο και ξαναβράζουμε.
Αυτό το επαναλαμβάνουμε μέχρι οι λωρίδες του πορτοκαλιού να ξεπικρίσουν εντελώς.
Στραγγίζουμε καλά.
Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 1/2 κούπα νερό και τις 4 1/2 κούπες από τη ζάχαρη.
Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και προσθέτουμε τις φλούδες πορτοκαλιού.
Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά ανακινώντας συχνά πυκνά την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις.
Όταν καραμελώσουν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις κυλάμε μία μία μέσα στην υπόλοιπη ζάχαρη.