Υλικά
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
150 γρ. καρύδια τριμμένα
λίγα κουκουνάρια
κανέλα για το σερβίρισμα και ξυλάκι κανέλας για το σιρόπι
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Μετράμε τα υλικά με το ίδιο ποτήρι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 4 ποτήρια νερό και 2 ποτήρια ζάχαρη, το χυμό από το πορτοκάλι, το ξύσμα και το ξυλάκι κανέλας και βράζουμε το μείγμα για πέντε λεπτά.
Βάζουμε το καλαμποκέλαιο σε μια βαθιά κατσαρόλα και ρίχνουμε ένα ποτήρι ζάχαρη και το σιμιγδάλι.
Με ξύλινη κουτάλα καβουρντίζουμε τα υλικά, ανακατεύοντάς τα συνεχώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ομοιόμορφα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ελαφρύ σιρόπι, ανακατεύοντας το χαλβά και προσέχοντας μην τυχόν και πιτσιλιστούμε γιατί η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να ξεκολλάει ο χαλβάς απ’ τον πάτο της κατσαρόλας.
Ρίχνουμε μέσα στον χαλβά τα τριμμένα καρύδια και κουκουνάρια κι ανακατεύουμε απαλά.
Τον αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και τον σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
Σε λίγα λεπτά είναι έτοιμος να τον φορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε με κανέλα.