Υλικά
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
2 γιαούρτια στραγγιστά
4 αυγά
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
χυμό από 1 πορτοκάλι
χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε το ταψί, βάζουμε τα φύλλα τσαλακωμένα μέσα και τα ψήνουμε ίσα ίσα να πάρουν χρώμα.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο.
Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ, το μπέικιν να αφρατέψουν καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο μισοψημένο φύλλο, να πάει παντού, το βάζουμε στο φούρνο (στους 200 βαθμούς) και μόλις φουσκώσει και πάρει χρώμα το βγάζουμε.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 8 λεπτά.
Περιχύνουμε την πίτα με το σιρόπι (η πίτα κρύα το σιρόπι ζεστό ή το ανάποδο).