Υλικά
750 γρ. ανθότυρο
6 αυγά
300 γρ. ζάχαρη
1 πακέτο φύλλο κρούστας
γάλα φρέσκο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 1/2 κουταλάκι μαστίχα τριμμένη
1 κουταλάκι κανέλα
σουσάμι
ελάχιστο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρην’ αφρατέψουν.
Προσθέτουμε την μαστίχα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Θρυμματίζουμε και το ανθότυρο και τα χτυπάμε όλα μαζί καλά στο μίξερ.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί, στρώνουμε ένα φύλλο κάτω, ρίχνουμε ελάχιστο γάλα να βραχεί το φύλλο και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να στρώσουμε 6 από τα δέκα φύλλα μας.
Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα και το στρώνουμε να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με την κανέλα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βρέχοντάς τα με λίγο γάλα.
Στο τελευταίο φύλλο ρίχνουμε ελάχιστο λάδι και το αλείφουμε να πάει παντού, πασπαλίζουμε με σουσάμι, χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.