Υλικά
1 1/2 κούπα καφέ ζάχαρη
1/2 κούπα καφέ χυμό πορτοκάλι
1/4 κούπα καφέ λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
1 1/2 κούπα καφέ αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
φλούδες από 4 μεγάλα πορτοκάλια, αλεσμένες
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Στο μπλέντερ ρίχνουμε τις φλούδες πορτοκαλιού με το αμύγδαλο και τα αλέθουμε.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε υψηλή θερμοκρασία τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Τότε προσθέτουμε μέσα το αλεσμένο πορτοκάλι μαζί με το αμύγδαλο.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει μία μάζα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά για να μπορούμε να το πλάσουμε.
Παίρνουμε κουταλίτσα μείγματος στο χέρι και την πλάθουμε σε μπαλίτσα.
Κάθε φορά που πιάνουμε καινούργιο μείγμα βουτάμε τα χέρια στο ποτό, αφενός γιατί το μείγμα κολλάει και αφετέρου για να το αρωματίσουμε.
Αφήνουμε τις τρούφες πάνω σε σχάρα ή σε δίσκο με λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσουν και όταν τα ακουμπάμε με το δάχτυλο να μην έχουν καθόλου υγρασία, ούτε να κολλάνε.
Αυτό μπορεί να πάρει μερικές ώρες.
Έπειτα τα ρολάρουμε στην άχνη ζάχαρη και έτοιμα.