Υλικά
1 1/2 κιλό πορτοκάλια
1 1/2 κιλό ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό
2 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Ξύνουμε ελαφρά τα πορτοκάλια. Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε.
Τα κόβουμε σε 6 μεγάλες κάθετες φέτες που τις βάζουμε σε μπόλικο νερό που βράζει.
Τα βράζουμε ίσαμε να μαλακώσουν.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Μετά κόβουμε την κάθε φέτα σε κανονικά κομμάτια και αν έχει χοντρές ίνες τις κόβουμε με το ψαλίδι της κουζίνας.
Bάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσει.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια και ρίχνουμε τα πορτοκάλια μέσα στο σιρόπι που βράζει, ίσαμε να πήξει αυτό.
Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε.
Προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών. Του δίνουμε 2-3 βράσεις ακόμη.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και αν δούμε την άλλη μέρα ότι δεν έδεσε καλά το σιρόπι το ξανά βράζουμε λίγο (10 λεπτά).