Υλικά
50 ml αραβοσιτέλαιο
500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
500 γρ. φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια
1/2 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
λίγη κανέλα και λίγη ζάχαρη για τις φράουλες
Για το σιρόπι:
1 λίτρο νερό
400 γρ. ζάχαρη
1 ξυλαράκι κανέλας
2-3 μοσχοκάρφια
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε τις φράουλες και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 1 ώρα.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι το οποίο μόλις κοχλάσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε κατσαρόλα -σε δυνατή φωτιά- βάζουμε πρώτα το λάδι μαζί με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσεχτικά προσθέτουμε το σιρόπι (αφού αφαιρέσουμε βέβαια τη κανέλα και τα μοσχοκάρφια), την κανέλα, το αλάτι και τις φράουλες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δούμε ότι ο χαλβάς ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Βάζουμε σε φόρμα και αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα.