Υλικά
Για την κρέμα λεμονιού:
500 ml κρέμα γάλακτος
2 ζαχαρούχα
χυμός από 4 μέτρια λεμόνια
ξύσμα από 2 λεμόνια
Για τη βάση:
1 1/2 πακέτο πτι μπέρ
200 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
ξύσμα λεμονιού
Για το στόλισμα:
λίγη σαντιγί
τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι ή αμύγδαλο φιλέ
ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη.
Βάζουμε το μίγμα μπισκότου-μαργαρίνης στη φόρμα ή στο πυρέξ και το πατάμε με ένα κουτάλι να καλύψει τη φόρμα.
Βάζουμε τη βάση για λίγο στο ψυγείο να σφίξει.
Χτυπάμε όλα τα υλικά για την κρέμα μαζί στο μίξερ, μέχρι να έχουμε μια πηχτή κρέμα (στην υφή θα είναι σαν γιαούρτι σακούλας μετά θα πήξει κι άλλο στο ψυγείο).
Απλώνουμε πάνω από το μπισκότο.
Στολίζουμε με σαντιγί, αμυγδαλάκι ή καρύδι, ξύσμα λεμονιού και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Ξερφομάρουμε και σερβίρουμε σε κομμάτια.