Follow us

Mοναδική Λεμονόπιτα

Η συνταγή για μοναδική λεμονόπιτα.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ

Υλικά

Για την κρέμα λεμονιού:

500 ml κρέμα γάλακτος

2 ζαχαρούχα

χυμός από 4 μέτρια λεμόνια

ξύσμα από 2 λεμόνια

Για τη βάση:

1 1/2 πακέτο πτι μπέρ

200 γρ. μαργαρίνη λιωμένη

ξύσμα λεμονιού

Για το στόλισμα:

λίγη σαντιγί

τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι ή αμύγδαλο φιλέ

ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη.

Βάζουμε το μίγμα μπισκότου-μαργαρίνης στη φόρμα ή στο πυρέξ και το πατάμε με ένα κουτάλι να καλύψει τη φόρμα.

Βάζουμε τη βάση για λίγο στο ψυγείο να σφίξει.

Χτυπάμε όλα τα υλικά για την κρέμα μαζί στο μίξερ, μέχρι να έχουμε μια πηχτή κρέμα (στην υφή θα είναι σαν γιαούρτι σακούλας μετά θα πήξει κι άλλο στο ψυγείο).

Απλώνουμε πάνω από το μπισκότο.

Στολίζουμε με σαντιγί, αμυγδαλάκι ή καρύδι, ξύσμα λεμονιού και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Ξερφομάρουμε και σερβίρουμε σε κομμάτια.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.