Follow us

Πάστα Φλώρα

Η συνταγή για απίστευτη πάστα φλώρα.

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

Υλικά

2 φλιτζ. τσαγιού μαρμελάδα φράουλα (ή οποιαδήποτε της αρεσκείας μας)

Για τη βάση:

450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό)

125 γρ. ζάχαρη

2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρά χτυπημένα

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

2 κ.σ. κονιάκ

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε με κουτάλι. Κάνουμε λακκούβα στη μέση.

Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, τη βανίλια, το κονιάκ και το αλάτι και τα ρίχνουμε στο αλεύρι.

Προσθέτουμε και το βούτυρο. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.

Η ζύμη είναι έτοιμη όταν καθαρίσουν τα τοιχώματα του μπολ. Πρέπει να είναι απαλή και εύπλαστη.

Δεν τη ζυμώνουμε πολλή ώρα με το χέρι γιατί θα σκληρύνει.

Τη μαζεύουμε σε μπάλα και την τυλίγουμε σε μεμβράνη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Κρατάμε το 1/3 της ζύμης (για σκέπασμα).

Σε αλευρωμένη επιφάνεια -ή πασπαλισμένη με άχνη- ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο 4 χιλιοστών περίπου.

Τη στρώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 26-28 εκατοστών.

Η ζύμη πρέπει να καλύπτει και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.

Κόβουμε τα περισσεύματα της ζύμης περνώντας τον πλάστη πάνω στο χείλος.

Βάζουμε σε μία στρώση τη μαρμελάδα.

Με την υπόλοιπη ζύμη ανοίγουμε λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε λωρίδες.

Τις πλέκουμε σταυρωτά πάνω στη μαρμελάδα. Ψήνουμε την πάστα φλώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά, να ροδίσει η ζύμη.

Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και κόβουμε σε κομμάτια.

Επίσης...

Βάλε το νεκταρίνι στην κουζίνα σου!

Δείτε τρεις συνταγές με το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο.

Το σταφύλι πρωταγωνιστεί σε αυτά τα τρία γλυκά

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για κρέμα, κέικ και trifle με σταφύλι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Έχεις βερίκοκα; Έχουμε προτάσεις για γλυκάκι!

Σε παγωτό, μους ή σε τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό κρασί θα απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο;

Γλυκά με τη δροσιά του ροδάκινου

Δοκίμασε τις τρεις συνταγές για καλοκαιρινά δροσιστικά γλυκά με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Ιδιαίτερα γλυκά με πεπόνι

Δοκίμασε να απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Σορμπέ, μους σοκολάτας ή υγρό κέικ; Η επιλογή είναι δική σου.

Δροσιστικά γλυκά ψυγείου με φρούτα

Τρία πανεύκολα γλυκά με φρούτα που είναι ό,τι πρέπει για τη ζέστη.