Υλικά
Για τη βάση:
1 κιλό μήλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
κανέλα
1 φακελάκι καραμέλα από τη συσκευασία της έτοιμης κρέμας καραμελέ
Για την κρέμα:
1 λίτρο φρέσκο γάλα
3 κρόκους αυγού
4 κουταλιές κορν φλαουερ
3 κουταλιές ζάχαρη
βανίλια
Για την επικάλυψη:
3 ασπράδια αυγού
2 κουταλιές ζάχαρη
αμύγδαλα ασπρισμένα, χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.
Βάζουμε σε ένα τηγανάκι τα μήλα το 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη και όση κανέλα θέλουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν καλά τα μήλα.
Απλώνουμε στη βάση του πυρέξ την έτοιμη καραμέλα.
Αδειάζουμε τα μήλα στο πυρέξ, αφού τα στραγγίζουμε από τα ζουμιά τους και τα στρώνουμε καλά στη βάση.
Ετοιμάζουμε την κρέμα και με αυτή καλύπτουμε τα μήλα.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγγα και καλύπτουμε την κρέμα.
Σκορπάμε από πάνω τα αμύγδαλα.
Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο (στο γκριλ) και παρακολουθούμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν σερβίρουμε.
Για την κρέμα: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το γάλα, κρατώντας ένα ποτήρι γάλα και το βάζουμε να βράζει.
Χτυπάμε καλά σε μπολ τους κρόκους με τη βανίλια και αραιώνουμε καλά με το ποτήρι γάλα που κρατήσαμε.
Διαλύουμε στο μείγμα των κρόκων το κορν φλάουερ.
Ρίχνουμε το μίγμα των κρόκων στο γάλα που βράζει.
Ανακατεύουμε γρήγορα γρήγορα με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα μας.