Υλικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
100 ml. ελαιόλαδο
7-8 μήλα
Για το σιρόπι:
600 γρ. ζάχαρη
350 ml νερό
5 σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, ανακατεύοντας αρχικά για να διαλυθεί η ζάχαρη, για 4 λεπτά.
Ρίχνουμε το λεμόνι και βράζουμε ακόμα 1 λεπτό μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί ή πυρέξ μακρόστενο. Με τα φύλλα κρούστας που έχουμε βγαίνουν 3 ρολά. Κάθε ρολό από 4 φύλλα κρούστας.
Για να φτιάξουμε το κάθε ρολό, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο με ένα πινέλο τα φύλλα κρούστας ένα ένα και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.
Λαδώνουμε τρία φύλλα κρούστας, το τέταρτο όχι.
Ραντίζουμε με λάδι το 1ο φύλλο, βάζουμε από πάνω το 2ο, ραντίζουμε το 2ο, βάζουμε το 3ο, ραντίζουμε το 3ο, βάζουμε το τέταρτο.
Στην άκρη του τέταρτου φύλλου στην μικρή πλευρά του βάζουμε κατά μήκος το 1/3 του τριμμένου μήλου.
Ξεκινάμε να τυλίγουμε το ρολό χαλαρά και ραντίζουμε με ελαιόλαδο το υπόλοιπο φύλλο κρούστας.
Βρέχουμε την άκρη του ρολού με νερό για να κλείσει.
Το βάζουμε στο ταψί με το κλείσιμο του ρολού από την κάτω πλευρά και το αλείφουμε από πάνω με ελαιόλαδο.
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε το ρολό σε 6 κομμάτια. Κάνουμε το ίδιο για όλα τα ρολά.
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στην προτελευταία σχάρα του φούρνου μέχρι να ροδίσει καλά.
Το σιροπιάζουμε μόλις βγει από το φούρνο με το κρύο σιρόπι.