Υλικά
220 ml. γάλα
100 γρ. ζάχαρη
40 γρ. βούτυρο
1 κύβο μαγιά
500 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι
1 αυγό
100 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα (ή όποια φρούτα προτιμάμε αποξηραμένα)
Για την επικάλυψη:
1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα βερίκοκα.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά διαλυμένη με λίγο από το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο, το αυγό και το υπόλοιπο γάλα και ζυμώνουμε.
Προτού δέσει καλά η ζύμη μας ρίχνουμε μέσα τα αποξηραμένα βερίκοκα κομμένα και ζυμώνουμε μέχρι να μας δέσει το ζυμάρι.
Αφήνουμε τη ζύμη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο για μία ώρα περίπου.
Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι το ξανά ζυμώνουμε σε λαδωμένη επιφάνεια για να μην κολλάει.
Δίνουμε σχήμα και αφήνουμε στο ταψί για 10 λεπτά ακόμα.
Μετά αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού.
Το φουρνίζουμε στους 180-200 βαθμούς για 40 λεπτά.