Υλικά
1 πακέτο ξηρή μαγιά
1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
1 κ.γ. αλάτι
1/4 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα τριμμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά με το νερό χλιαρό και ένα κουταλάκι ζάχαρη, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε πέντε λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Σε ένα μίξερ για ζύμες, βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέτουμε το γάλα, το μείγμα της μαγιάς, το λιωμένο βούτυρο, το ζυμώνουμε για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ την σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε για μια ώρα σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
Σε επιφάνεια εργασίας που έχουμε ρίξει λίγο αλεύρι χωρίζουμε τη ζύμη μας σε δύο μέρη.
Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα.
Απλώνουμε τη σοκολάτα στην επιφάνεια της ζύμης.
Διπλώνουμε την μία άκρη και ρολάρουμε ώστε να γίνει ένας κύλινδρος, κλείνουμε καλά τις άκρες.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος και γυρνάμε τις άκρες για να κάνουμε το ψωμί μας σε σχήμα πλεξούδας.
Το βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.