Υλικά
Για τη βάση:
125 γρ.αμύγδαλα καβουρδισμένα σε σκόνη
100 γρ. άχνη
60 γρ. ασπράδι αυγού
50 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
10 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
30 γρ. κουκουνάρια
Για τη σοκολατένια κρέμα
250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
150 γρ. κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή (υπάρχει στα σ/μ αν δεν βρείτε μπορεί να χρησιμοποιήσετε 1 φάκελο γκαρνί ανακατεμένο με το μισό γάλα από ότι αναφέρει η συσκευασία περίπου 50 ml ώστε να έχετε ενα παχύρρευστο μείγμα)
Για τη διακόσμηση:
σαντιγί
κακάο ή ότι άλλο σας αρέσει
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με ένα κουτάλι και προσθέτουμε την κουβερτούρα.
Τοποθετούμε σε ένα τσέρκι 25 εκ. (αν θέλουμε στρώνουμε και λαδόκολλα) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να δούμε ότι σκληραίνει λίγο η επιφάνεια (προσοχή να μην την παραψήσουμε).
Ετοιμάζουμε την κρέμα βάζοντας τα 250 ml κρέμας να ζεσταθούν μέχρι το σημείο βρασμού και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά.
Περιχύνουμε την κουβερτούρα την οποία έχουμε σπάσει σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα διπλωτά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και μόλις το μείγμα γίνει χλιαρό αναμιγνύουμε μέσα την κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.
Μεταφέρουμε τη βάση σε πιατέλα προσεχτικά για να μη σπάσει.
Ξανά βάζουμε το τσέρκι και αδειάζουμε από πάνω την κρέμα.
Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει και μόλις είναι έτοιμη αφαιρούμε τη φόρμα και πασπαλίζουμε κακάο.
Στολίζουμε με σαντιγί ή ότι άλλο θέλουμε.