Υλικά
125 γρ. σοκολάτα γάλακτος
1 κ. σ. βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
300 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. ψιλοκομμένα φρούτα γλασέ
100 γρ. κοπανισμένα φουντούκια
για διακόσμηση ξυσμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπολάκι επάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Βάζουμε 90 γρ. από τη ζάχαρη σε μπολ με τους κρόκους.
Χτυπάμε να ασπρίσουν. Σε άλλο καθαρό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε.
Χτυπάμε σε άλλο μπολ την κρέμα να φουσκώσει.
Ανακατεύουμε μαζί την κρέμα με τη λιωμένη σοκολάτα (όχι ζεστή) και τους κρόκους.
Ρίχνουμε και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Βγάζουμε, ανακατεύουμε πάλι και προσθέτουμε τα φρούτα και τα φουντούκια.
Βάζουμε σε στρογγυλό μπολ, σκεπάζουμε και βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες, να πήξει καλά.
Βγάζουμε, αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα, ξεφορμάρουμε, διακοσμούμε με τα κομμάτια της σοκολάτας και κομμάτια φρούτων γλασέ και σερβίρουμε.