Υλικά
1 κούπα μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
85 γρ. τυρί κρέμα
2 αυγά
2 κ.σ.ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κ.γ. βανίλια
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. αλάτι
300 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το τυρί κρέμα, μέχρι να ενοποιηθούν.
Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το αλεύρι, που έχουμε κοσκινίσει με το αλάτι.
Χρειάζεται να γίνει μια αφράτη ζύμη. Γι’ αυτό την 1/2 κούπα την ρίχνουμε με προσοχή.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα κι ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170-180 βαθμούς .
Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Φροντίζουμε να έχουν απόσταση το ένα από το άλλο (περίπου 1 1/2-2 εκ).
Τα μπισκότα είναι έτοιμα, όταν χρυσίσουν.
Φαίνονται άψητα, αλλά σκληραίνουν απέξω, αφού θα κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα, ενώ μέσα παραμένουν αφράτα.