Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
375 ml γάλα
1 βανίλια
4 κρόκοι αυγών
50 γρ. ζάχαρη
30 γρ. κορν φλάουρ
160 γρ. μαύρη σοκολάτα
Για το γλάσο:
1 κουταλιά βούτυρο
125 γρ. μαύρη σοκολάτα
300 γρ. ζάχαρη άχνη
60 ml νερό
Εκτέλεση
Για τη γέμιση ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια σε μέτρια φωτιά (όχι να κάψει).
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη για τουλάχιστον 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ύστερα λίγο-λίγο το γάλα και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.
Βάζουμε το μείγμα σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα, την οποία προηγουμένως έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας σε ταψί, το τρυπάμε σε πολλά σημεία με πιρούνι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
Για το γλάσο: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το νερό.
Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να έχουμε ένα λείο γλάσο.
Όταν ψηθεί η σφολιάτα, την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε 3 ίσα ορθογώνια κομμάτια.
Βάζουμε τη μισή γέμιση επάνω στο πρώτο φύλλο, καλύπτουμε με το δεύτερο, βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση και τελειώνουμε με το τρίτο φύλλο.
Αλείφουμε την επιφάνεια με το γλάσο.