Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη άσπρη
250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
1 αυγό
1 βανίλια
κακάο
προαιρετικά σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μερικές ώρες να μαλακώσει πάρα πάρα πολύ.
Έπειτα, και αφού έχει μαλακώσει το βούτυρο, βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ όλα μαζί τα υλικά και απλά ζυμώνουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα πολύ καλά και να πλάθεται.
Μπορούμε αν θέλουμε να χωρίσουμε το μείγμα και στο μισό να βάλουμε κακάο πικρό, ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο και να το ζυμώσουμε μέχρι να ενωθεί το κακάο.
Έτσι θα έχουμε ένα λευκό και ένα καφέ ζυμαράκι.
Κατόπιν πλάθουμε κουλουράκια με δύο μπαστουνάκια ή σε ότι άλλο σχήμα επιθυμούμε.
Αν έχουμε χωρίσει και το μείγμα σε άσπρο και μαύρο θα έχουμε όμορφα δίχρωμα κουλουράκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά το πολύ, σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.